Nový pavilon Emergency Chomutov

V areálu chomutovské nemocnice od září 2021 probíhá výstavba nového pavilonu emergency, centrálních operačních sálů (COS), včetně JIP a nadzemního spojovacího koridoru se stávajícím pavilonem D. Výstavba pavilonu s cenou díla dle veřejné zakázky 833 862 444 Kč včetně DPH bude probíhat do konce roku 2023.

Předmětem tohoto investičního záměru je výstavba nového pavilonu s urgentním příjmem (5 ambulancí, pracoviště rentgenu, 5 expektačních lůžek, crash room), COS (5 operačních sálů), centrální sterilizace, JIP (10 lůžek), ARO (10 lůžek) a technickým a administrativním zázemím, a to v návaznosti na stávající pavilon C. Novostavba je navržena jako samostatně stojící objekt, avšak s provozním a technickým propojením na stávající pavilon C včetně nadzemního spojovacího koridoru na stávající pavilon D.

V hlavní budově emergency jsou v současnosti již kompletně dokončeny všechny vyzdívky. Kompletně hotové jsou také hrubé podlahy a dokončena je i montáž obvodového pláště protihlukové stěny na střeše pavilonu. Probíhají práce na vnitřních omítkách, zejména tam, kde je potřeba zahájit montáž podlahy. Objektové zemní práce jsou také dokončeny a pokračují zemní práce pro komunikace. U spojovacího koridoru aktuálně pokračuje montáž opláštění a střešní konstrukce koridoru. V budově C probíhá instalace střešního souvrství a příprava pro zahájení fasády.